بازاریابی شبکه های اجتماعی، کسب توجه به یک موضوع از طریق رسانه های اجتماعی است که سبب افزایش ترافیک یا ورودی وب سایت می شود..
بازاریابی شبکه های اجتماعی تمرکز بر تلاش برای تولید محتوایی دارند که به واسطه آن بتوانند توجه مخاطبین را در آن پلتفرمها جلب و خوانندگان را تشویق به اشتراکگذاری آن در بین رسانههای اجتماعی کنند.
حجم بالای مخاطبین، بهبود ترافیک، بهبود موتورهای جستجو، برندسازی و ارتباط نزدیک و راحت با مخاطبان و … ازجمله فواید حضور در شبکههای اجتماعی است.
پس از مشخص کردن هدف و چشم اندازها، ساخت پروفایل در شبکههای اجتماعی، برنامه ریزی استراتژی، تولید محتوای مناسب و جذب مخاطب که همگی مراحل حضور در شبکههای اجتماعی هستند، میتوان به مارکتینگ در این شبکهها پرداخت. توجه داشته باشید که مراحل حضور و مارکتینگ مجزا از یکدیگر نیستند و بر یکدیگر تأثیرگذارند.
تبلیغ دهان به دهان الکترونیکی اشاره به هرگونه اظهارنظری دارد که مصرفکنندگان از طریق اینترنت (به عنوان مثال وب سایتها، رسانههای اجتماعی، پیامهای فوری، فیدهای خبری) در رابطه با یک رخداد، کالا، خدمات، برند یا شرکت به اشتراک میگذارند. زمانی که پیام اشاره شده از کاربری به کاربر دیگر پخش و برفرض پیچیده شود، چون از یک منبع شخص ثالت و موثق میآید، نتیجه آن شکلگیری نوعی بازاریابی در رسانه ی به دست آورده شده به جای رسانه پولی، است.
با افزایش مخاطبان شبکه های اجتماعی، فعالیت بازاریابی در این کانال ارتباطی به امری حیاتی تبدیل شده است. فیس بوک (Facebook)، توییتر (Twitter)، اینستاگرام (Instagram)، پینترست (Pinterest)، ردیت (Reddit)، کورا (Quora) و لینکدین (LinkedIn) مهم ترین این شبکه های اجتماعی یا رسانه های گروهی فضای مجازی هستند که بیشترین مخاطب را به خود اختصاص داده اند.
از جمله مهمترین شبکه های اجتماعی در ایران اینستاگرام می باشد که ماهانه 800 میلیون کاربر فعال دارد. اگر فرصت بازاریابی با رسانههای اجتماعی را از دست بدهید، یک ابزار تبلیغاتی رایگان و بسیار قدرتمند را کنار گذاشتهاید. در اینجا چند روش برای بهتر دیده شدن در شبکه اجتماعی اینستاگرام و مزایای آن را بررسی خواهیم کرد.
پروفایل کاملی بسازید!
در بخش توضیحات پروفایلتان که Bio نامیده میشود کلی گویی و موارد کلیشهای را لحاظ نکنید. همچنین از خودتان و کسبوکارتان تعریف نکنید. مهمترین مطلبی که باعث دنبال کردن شما میشود ارائه دلیلی قانعکننده برای این کار است. در واقع خیلی واضح بگویید که با فالو کردن شما کاربران چه مزیتی به دست میآورند.
عکس پروفایلتان را ماهی یک بار عوض کنید! شاید این مورد کمی عجیب به نظر برسد، ولی این کار باعث میشود از دید اینستاگرام کاربر فعالتری محسوب شوید. هرچه کاربر فعالتری باشید، عکسهای شما در نتایج جستجوی اینستاگرام جایگاه بهتری خواهد داشت و احتمال دیده شدن عکسهایتان و فالو شدن شما بیشتر میشود.
از طرفی دیگر در بایو اینستاگرام شما میتوانید آدرس وبسایت را در پروفایلتان وارد کنید. اگر وبسایت ندارید بهتر است آن قسمت را خالی نگذارید. مثلاً میتوانید آدرس پروفایل لینکدین خود را وارد کنید. اگر سایت دارید بهترین حالت آن است که با توجه به محتوایی که در وبلاگ خود منتشر میکنید را لینک دهید یا به جای وارد کردن آدرس صفحه اصلی سایت، افراد را به صفحه فرود خود هدایت کنید. صفحه فرود صفحهای است که در آن ایمیل مخاطب را دریافت میکنید و به ازای آن یک هدیه به او میدهید. هدیه میتواند یک کتاب الکترونیکی رایگان، آموزش صوتی، فیلم یا هر اطلاعات جذاب دیگر باشد.
تولید محتوای منحصر به فرد و متفاوت:
از محتوای استفاده کنید که باعث کنجکاوی شود. اگر محتوای بسیار معمولی و حتی با کیفیت عالی منتشر کنید هیچ انگیزهای برای توقف بر محتوای خود ایجاد نمیکنید. افراد اغلب با عکس ها و ویدئو های زیادی مواجه هستند و تنها چیزی که باعث توقف بر یک محتوای خاص میشود حس کنجکاوی است. برای ایجاد کنجکاوی روشهای زیادی وجود دارد.
هم چنین یکی از کارهای اشتباه که توسط بسیاری از بازاریابان اینترنتی انجام میشود، انتشار تمامی پستها در تمام رسانههای اجتماعی و شبکههای اجتماعی است. یعنی فرض کنید شما یک فروش ویژه دارید. این مطلب را در فیسبوک، اینستاگرام، لینکدین و … اعلام میکنید. پس از مدتی کاربران میبینند که رسانههای اجتماعی شما کپی همدیگر هستند. بنابراین به این نتیجه میرسند که لزومی ندارد تمام آنها را دنبال کنند. کافی است گاهی به یکی از آنها نگاهی بیندازند. البته گاهی لازم است مطلبی را در تمام رسانهها منتشر کنید، ولی در هر رسانه مطالب اختصاصی هم داشته باشید.
ابتدا آگاهی بخشی سپس فروش:
در شبکه های اجتماعی به آگاهی بخشی بپردازید. شاید بلافاصله بگویید کار من آگاهی بخشی و آموزش نیست. مثلاً کلینیک پوست و مو و زیبایی دارم. حتی اگر لوازم خدمات بهبود زیبایی میفروشید کار اصلی شما آموزش است. البته منظور از آموزش ارائه نکات و ترفندهایی درباره قبل و بعد درمان است. همچنین میتوانید نکاتی را بگویید تا مخاطب با خواندن آن بتواند خرید بهتری انجام دهد. در آموزشها توضیح دهید چگونه میتوان تشخیص داد خدمات کیفیت مناسبی دارد یا خیر. درواقع اغلب خریداران به کمک و آموزش نیاز دارند و ترجیح میدهند محصول یا خدمات را از کسی بخرند که آموزش بهتری میدهد. یکی از دلایل موفقیت دیجیکالا همین است. اغلب افراد برای کسب اطلاعات درباره محصول و مقایسه محصولات به سایت مراجعه میکنند، سپس به خریدار تبدیل میشوند.
استراتژی شبکه های اجتماعی را مشخص کنید:
محتوا عنصر اصلی استراتژی بازاریابی شبکه های اجتماعی است. اگر محتوا شما با پلتفرم شما با بازار هدف یکی نباشد به سختی میتوانید موفق شوید.
شما با استفاده از شبکه های اجتماعی می توانید وفاداری مشتریان را افزایش دهید میتوانید به راحتی به مشتریان بالقوه دسترسی داشته باشید در نهایت می توانید آگاهی از برندتان بیشتر شده و در ذهن بمانید. شبکه های اجتماعی بهترین راه برای ساختن اعتماد است که دیگر مزایای اصلی آن را در زیر اشاره خواهیم کرد.
افزایش فروش خدمات یا محصول:
مهم نیست که چه خدمت یا محصولی میفروشید، شبکه های اجتماعی میتواند به شما در فروش آن کمک کند. شبکه های اجتماعی شما بخشی از قیف فروش شما هستند، فرآیندی که از طریق آن میتوانید یک بازدید را به یک مشتری تبدیل کنید.
همانطور که تعداد افرادی که از رسانه های اجتماعی استفاده میکنند همچنان در حال رشد است به همان میزان ابزار های تبلیغات شما نیز بیشتر میشود. به همین منظور برای متخصصان فروش، فروش در شبکه های اجتماعی در حال حاظر یک ابزار حیاتی است.
کاهش هزینههای بازاریابی در شبکه های اجتماعی:
طبق آمار هاباسپات، برای ۸۴ درصد از بازاریابان کافی است تنها ۶ ساعت در هفته وقت صرف کنند تا بتوانند ترافیک بالا تولید کنند. ۶ ساعت کار برای ابزار تبلیغاتی فوق مؤثری مانند شبکههای اجتماعی هزینهی زیادی نیست. اگر بتوانید تنها روزی یک ساعت برای تولید محتوای اختصاصی و استراتژیهای برقراری ارتباط وقت صرف کنید، نتیجهی تلاشهایتان را خواهید دید.
استفاده از دیدگاه مشتری:
برای کسب اطلاعات ارزشمند در مورد مشتریان خود میتوانید از شبکههای اجتماعی استفاده کنید که به شما در تصمیمگیریهای هوشمندانه کمک میکند. بهعنوانمثال، اطلاع از نظرات، پیشنهادها و انتقادهای مردم در شبکههای اجتماعی به شما در بهبود محصولات و خدماتتان کمک میکند.
آیا تا به حال شما از شبکه های اجتماعی به عنوان راهی برای بازاریابی و پرزنت کردن کسب و کارِ خود استفاده کرده اید؟
میزان موفقیت خود در این راه ( استفاده از شبکه های اجتماعی جهت معرفی کسب و کار خود) را با ماهورتیم در میان بگذارید !
نویسنده و گرداورنده : حسین گوهری سلیمی